subscribe: Posts | Comments

Vaření v zimě

0 comments
Vaření v zimě

Využívá se toho, že vařící voda, pod kterou se topí, již nezvyšuje svoji teplotu. Přijímané teplo se totiž zpracovává na přechod vody z kapalného do plynného skupenství.

Stačí tedy přivést vodu k teplotě varu a nalít ji do termosky, která uvnitř izoluje teplo. Další energie k ohřevu vody už tedy není nezbytná, nemusíte dále topit!

Rozkrájejte potraviny na malé kousky, přiveďte vodu k varu a vše dejte do termosky. Teplota vody se tam za několik minut sníží asi na 50C, její energie se totiž spotřebuje na ohřev potravin.

Vodu opět přiveďte k varu a nalijte do termosky. Teplota vody i potravin se dostane asi na 90C. K tomu, abyste uvařili, potřebujete po dobu dvou hodin teplotu alespoň 80C. Tu termoska udrží!

Touto metodou šetříte palivo a čas- Nemusíte sedět u ohně. Můžete být na pochodu, zatímco se vám v batohu vaří polévka!

Leave a Reply

Protected by WP Anti Spam