Vaření bez hrnce

Víte, že je možné připravit si skvělou večeři i bez hrnce?
Vaření za pomoci bambusu
- Bambus je velice houževnatá dutá rostlina, při vaření nám poslouží jako hrnec.
- Špičatým předmětem prorazte stěny mezi dutými články, spodní stěny musí zůstat netknuty. Do dutého stébla nalijte tolik vody, aby nedosáhla k proraženým stěnám.
- Stéblo pak položte šikmo nad oheň. (Horní konec podložte vidlicí.)
- Zahříváním stébla bambusu přivedete vodu v dolní části k varu a jídlo uložené v horní části se vaří v páře.
Vaření na horkých kamenech
- Velké ploché kameny položte těsně vedle sebe.
- Na kameny položte troud a suché větvičky, potom ho zapalte. Nechte oheň vyhořet a mezitím připravujte jídlo.
- Popel z kamenů smeťte svazkem zelených větviček.
- Jídlo položte na rozžhavené kameny a sledujte, jak se peče. Neoloupané brambory můžete zahrabat pod kameny.
Pečení v hlíně
- Některé potraviny (například ryby) lze upéct obalené v blátě.
- Jídlo zabalte do listů a převažte prameny trávy. Vznikne upravený a neprodyšný balíček.
- Balíček obalte rovnoměrně blátem, jídlo musí být dobře utěsněno!
- Obalený balíček položte na uhlíky a rozdělejte nad ním oheň, rybu pečeme asi hodinu.
no ale uvítal bych tady trochu víc fotek jak by to vypadalo pls
Autor článku si tedy příliš záležet nedal. Více fotek, video, recenze spokojených přeživších strávníků? Tohle napadne i třináctiletého začátečníka a bez návodu (pokud není totální lama samozřejmě)
A vaření v bambusu mělo být jako co? Pominuli přebytek bambusu v našem pásmu, zahříváme-li nad ohněm silný bambus naplněný vodou, bambus praskne a voda nám uhasí oheň.
Před psaním článků vyzkoušet pánové! Koukám, že teoretici jsme všichni, ale zálesáci jen někteří
Zajímavé, leč zbytečné čtení.
Pokud se zdržujeme na jednom místě nějakou dobu , tak je rozhodně lepší z hlíny uplácat pec,nějaký ten hrnec a v tý peci ho upéct.V hliněném hrnci vaříme pochutiny dle výběru lesní samoobsluhy.
( pozor..hrnec nevkládáme nad přímí oheň, mohl by prasknout.Při použití položíme na plochý kámen na okraji ohniště.)
Mimo vaření přímo na placatém kameni, je dobrá a vysoce účinná technika pečení na klacku XD
Pokud jsme v lesíku hodili očko a máme ušatého zajíčka, dáme si tu práci s opracováním…Stáhnutého a vybranného ušáka, nejlépe v celku, hrubou silou narveme ka klacek a hurá s ním nad oheň.
( Možno použít i na nenšího divočáka, či část vysoké XD)
Určitě by se nemělo opomenout grilování nebo uzení.
Také je možné, máteli talent na opracování dřeva, vyřezat mysku..pokud se v ní bude vařit větší množství vody, tak to vydrží