subscribe: Posts | Comments

Porážka králíka – foto návod

2 comments
Porážka králíka – foto návod

Dneska vám ukážeme, jak se provádí porážka a stahování králíka.

Králíka pevně uchopíme za zadní končetiny a tyčí praštíme do týlu.

Králík začne krvácet z uší a tlamy, ale abychom se zbavili veškeré krve, musíme ho také podříznout a nechat vykrvácet.

Opatrně ořežeme kůži kolem zadních končetin.

Uřízneme také ocas a genitálie.

Kůži začínáme stahovat dolu jako punčochu.

Stahujeme kůži dolu, pomáháme si při tom špičkou nože.

Pokud nemáme v plánu vařit hlavu, uřízneme ji. Pokud ano, opatrně stáhneme kůži z lebky.

Polijeme králíka vodou, abychom odstranili krev.

Opatrně králíka rozřízneme, snažíme se nepoškodit žlučník a močový měchýř.

Pak už zbývá jen odstranit zadní tlapky a hlavu (pokud jste tak neučinili dříve). Hlava spolu se srdcem, játry a ledvinami půjde do polévky, králík na pekáč. Dobrou chuť!

  1. Jarda says:

    Pěkně stažená kožka z králíka

    • The Vydlák says:

      Jojo, dětství. Jako malí jsme tahali střeva s bobky z kýble a nosili to jako korále na krku :D Šťourali jazyk z tlamy (delikatesa), kde překážely zuby a křeč svalů. Hledali kropenatý játra mezi ostatními, protože ty jsou špatně. A žlučník. Pacičky druhý den do školy pro různé vůdů obřady. Ale výborné jsou kožešiny, tak hebký a hřejivý, do který se fouká a je vidět kvalita srsti. Ok, perverzní vzpomínky.. možná.. Nejkrásnější je pustit králíka na louku, pozorovat to stvoření baštící bylinky a těšít se ze života že prostě je!

Leave a Reply to The Vydlák

Protected by WP Anti Spam