Káva z pampelišek – foto návod
Podívejte se, jak se vaří káva nebo přesněji řečeno horký nápoj s kořenů pampelišky.
Pampelišky se dají konzumovat celé, nejvíce účinných látek mají však v kořenech.
Kořeny musíte vykopávat opatrně, aby se hořejšek neutrhl a většina nezůstala v zemi. Na jeden hrnek budete potřebovat 2-4 kořeny.
Kořeny nakrájíme na kousky o délce cca 1,5cm až 2cm a umístíme do čisté a suché nádoby, ve které je lehce osmažíme.
Dávejte pozor, aby se kořeny nepřipálily, protože nápoj pak získá nahořklou chuť. Pravidelně je míchejte.
Když se odpaří přebytečná vlhkost, kořeny se zabarví do hněda a ucítíte příjemnou vůni.
Pražené kořeny hodíme do studené vody a přivedeme k varu.
Poté uhasíme oheň a necháme 5-8 minut vylouhovat. Právě jsme získali chutný a lehce nasládlý nápoj.
tak toto ma zaujalo a celkom isto to vyskúšam!Káva z púpavy…hm-už sa teším….
Jen taková drobnost, není to dříve čaj než káva? Obsahuje snad kofein nebo jiné povzbuzující látky jako kafe?
jono
cs.zkousel jsem tenhle bozskej napoj asi tak pred tydnem a bez urazky chutna desive ale opravdu desive, je mozny ze jsem v necem udelal chybu tak nwm ale postupoval jsem dle navodu(pls o radu).jinak moc pekny stranky,jeste jsem takovy nevidel.drzim palce, jen tak dal.:-D